Близо 3000 лева е средната работна заплата в най-малката община по

...
Близо 3000 лева е средната работна заплата в най-малката община по
Коментари Харесай

3000 лв. е средната работна заплата в най-малката община в България

Близо 3000 лв. е междинната работна заплата в най-малката община по територия в България - Челопеч.

Това се дължи на минното произвеждане в общината.

Затворени преди 30 години през днешния ден мините в община Челопеч обезпечават работа, положителни приходи и среда за живот освен за жителите на общината, само че и за прилежащите обитаеми места.

" Смисълът на минния бизнес е да извлича естествени благосъстояния по веригата за добавена стойност и надлежно от тези естествени запаси да се основават потребни за хората неща. Другият смисъл е основаването на работни места. Третият е заплащането на налози. Една страна се устоя от налози. Колкото повече работи една компания, толкоз по-големи налози заплаща ", съобщи пред Българска национална телевизия Илия Гърков, вицепрезидент и изпълнителен шеф.

Мините в Челопеч обезпечават работа на 900 души, само че този резултат е неколкократно по-голям за локалната стопанска система.

" Минният отрасъл е средностатистически. Едно работно място в минния отрасъл да води до още 5-6 външни. Ползваме доста подизпълнители. Компании, които са от региона, които работят на наша територия ", добави Николай Симонски, шеф " Производство ".

Непряко заетите са към 4500 души. Средната заплата за района е близо 3000 лева Проучванията не стопират, с цел да се удължи оптимално работата на мините, само че се подхващат стъпки тъй че регионът да не се обезлюди, когато добивът спре.

" Създаването и устойчивото развиване на подобен вид бизнеси, които нямат нищо общо с минната промишленост, а когато завърши добивът в миналото напред в годините, да останат устойчиви бизнеси в района и с помощта на това да се задържат хора в региона ", сподели още Илия Гърков, вицепрезидент и изп. шеф.

Недостиг на фрагменти в мините няма, тъй като те сами се грижат за образованието и практическия опит, с цел да се реализира оптималната успеваемост в работните процеси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР